Cara Simpel Memasak Nikmat Jelita Cake Monstera

Jelita Cake Monstera. Ok dah lama tak share resepi kek kan.. Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Tiada siapa yang tidak mahu kulit cantik, sihat dan awet muda.

Jelita Cake Monstera Kalau ada temujanji klinik husband akan balik dan pergi dengan mak bawa baby. DIY Pokok Monstera Tiruan, Hiasan Cantik Dan Menjimatkan Kos Seindah Cerita.. Cik Puan Jelita : The Ex-Bride To Be. Mommy bisa menyajikan Jelita Cake Monstera dengan 10 ingredients dan 5 langkah-langkahnya. kira-kira seperti ini cara memasaknya.

Ingredients of Jelita Cake Monstera

 1. Inilah 110 gr dari tepung protein rendah.
 2. Kamu perlu 3 butir dari telur.
 3. Siapkanlah 60 gr dari gula pasir.
 4. Inilah 65 ml dari santan instan.
 5. Kamu perlu 1 sdm dari susu kental manis.
 6. Kamu perlu 1 sdt dari sp.
 7. Kamu perlu 1/2 sdt dari vanili.
 8. Inilah Sejumput dari garam.
 9. Kamu perlu 75 gr dari butter (saya pake margarin).
 10. Inilah Secukupnya dari pewarna makanan.

A Mom. will be back with new spirit Fjeldborg.. Rizq Cakes – a journey of a loving couple in making beautiful cakes. DIY Pokok Monstera Tiruan, Hiasan Cantik Dan Menjimatkan Kos Seindah Cerita. Cik Puan Jelita : The Ex-Bride To Be.

Jelita Cake Monstera cara membuatnya

 1. Lelehkan margarin..
 2. Campurkan semua bahan kecuali margarin dan pewarna makanan. Mixer dengan kecepatan tinggi hingga kental..
 3. Tuang margarin cair dalam adonan. (Pastikan margarin bersuhu ruang/telah dingin). Aduk balik hingga rata..
 4. Panaskan oven (timer selama 15 menit). Selagi menunggu oven panas. Tuang adonan kedalam loyang 20×20 beralas baking paper. Pisahkan adonan yang akan diwarnai. (Saya menyisihkan 2 bagian > Hijau dan hijau tua). Masukan dalam pipping bag/plastik segitiga. Lukis sesuai keinginan. Saya juga menggunakan tusuk gigi untuk variasi gambar..
 5. Ketika timer berbunyi segera masukan loyang. Oven selama 25 menit suhu 180'C..

A Mom. will be back with new spirit. Definisi cantik dan jelita adalah subjektif kerana ianya bergantung kepada faktor. Contohnya , pernah satu ketika dahulu, jika mempunyai badan sedikit berisi akan dianggap cantik walaupun muka biasa sahaja. Di samping itu, ada juga yang menggunakan definisi jelita atau cantik ini. Hi korang, SA terpanggil untuk tubuhkan sebuah komuniti di Google+ iaitu Grup Ping Entry Suria Amanda.

Related Posts